En sommerdag i 1990, var mamma, min eldste bror, og meg selv ved vår faste fiskeplass ved elven. Det ble som vanlig tatt bilder, jeg tok av mamma, hun tok av meg, og av broren min. Da bildene ble fremkalt, viste det ene bildet en “tåkedott” som ser ut til å være plassert rett over hodet mitt. Og det var kun på dette bildet at det var noe slikt. Vi syntes jo det var litt merkelig, og jeg husker at vi spøkte med med at det var kommet noe overnaturlig med på bildet. Og så ble det glemt.

I alle fall for en god del år, helt til jeg meldte meg inn på et paranormalt forum på internett. Der så jeg flere bilder som var lagt inn, av såkalte ORBer, og da jeg hadde lest litt om dette, så kom jeg plutselig på dette bildet som mamma hadde tatt av meg ved elven for mange år siden. Jeg bestemte meg for å ta kontakt med en på forumet som så ut til å ha god peiling på dette fenomenet, og ikke minst på den fototekniske delen. Dersom min ORB bare var juks, eller en eller annen feil på bildet, så kunne han finne det ut.

Jeg sendte da bildet til Asbjørn, i posten siden jeg ikke hadde scanner selv, og stor var overraskelsen da jeg fikk svar tilbake fra han. Dette bildet er spesielt! I det følgende kan dere se bildet i forskjellige størrelser, og også lese Asbjørns kommentar.

La meg presisere at ORB betyr kun: RUND TING/SIRKEL/SIRKULERE.

En ordbok sier; ORB: kretsløp, kretsbane, omringe, omkranse, omgi, klode, kule, runding, rikseple, krets, hjul, ring, sirkel, himmellegeme, (ref; orbit-satelitt som sirkulerer rundt jorden).

Med andre ord; ORB ER KUN en beskrivelse, og ikke en mystisk betegnelse. De aller fleste ORB-bilder kommer av at støv, regndråper, snø etc. er blitt opplyst av blitz. Men man kan ikke utelukke at noen av disse ORB-ene oppstår av et overnaturlig fenomen.

Dette viser hele bildet. Tatt med analog kompaktkamera, (noen av oss er sikkert gamle nok til å huske disse 😉) Der vi måtte levere inn/sende inn, filmen til fremkalling, og der man aldri visste resultatet av bildene man hadde tatt, før man hadde fått dem framkalt.

 

I dette utdraget av bildet, legg spesielt merke til at at det går en rett “linje” i naturen bak, som er i rett linje i forhold til ORB-en! Har lagt til 2 røde linjer, hvor denne “linjen” ligger i midten.

 

Dette bildet viser en ORB (dvs. en rund gjenstand…) Det KAN teoretisk sett (og kritisk sett) være støv, men flere grunner gjør det likevel spesielt:

  • Bildet er tatt ute.
  • IKKE flere ORB-er på samme bilde.
  • Farge kan dog tyde på støv (ute?)
  • Lys tyder IKKE på blitz, og heller ikke på sol.

Dette bildet er spesielt!

 

Forstørret utdrag av ORB-en

Jeg kan fortelle litt om hva jeg føler når jeg er på dette stedet. For det første, denne plassen der bildet er tatt, har vært i familien eie i mange år. Jeg har vært her drøssevis av ganger helt siden jeg var liten jente, og stedet betyr mye for meg. Jeg har alltid følt meg veldig knyttet til dette stedet, og er det et sted jeg med mine paranormale evner og min gode fantasi har følt meg i mitt rette element, så er det der.

Jeg har ikke alltid tenkt over dette. Men første gang jeg virkelig ble oppmerksom på hva som skjer når jeg er der, var da min lille niese hadde noe merkelig å fortelle sin mamma og bestemor da de var på dette området og plukket bær for en god del år siden. Min niese påsto da hardnakket at hun så en liten jente der, som hadde på seg nattkjole, og hun hadde et sår på foten. Da de voksne skulle gå videre, ville ikke min niese forlate området, for da kom den lille jenta til å bli så lei seg.

Det minnet meg på noe jeg husker fra min egen tidlige barndom, jeg tror jeg har vært rundt 5-6 år på den tiden. Mine foreldre brukte å vede på dette stedet, rett ved der min niese hadde sin opplevelse. Jeg brukte da å leke mens jeg ventet på at mamma og pappa skulle bli ferdige. Lagde rishytte dekket med blom, og hadde det ikke kjedelig slik jeg husker det. Og, jeg minnes svakt at jeg ikke var alene der. At jeg hadde noen jeg var sammen med, en liten jente på min alder. Jeg har alltid hatt god fantasi, men…

Da var det jeg begynte å tenke over dette som jeg føler og kjenner på når jeg er på dette stedet. Følelsen er at man føler at man ikke er alene. Det er som om noen følger med meg, noen som iakttar, og jeg kan trygt si at jeg mer enn en gang har snudd meg for å se om det var kommet folk inn på området, og som sto å så på meg, men det var aldri en levende person å se.

Den samme følelsen av at noen følger med, har jeg også på dette stedet ved elven, der bildet er tatt. Dette stedet er virkelig spesielt, og det nærmeste jeg kan forklare det til, er at det er som at skillet mellom vår verden og andre verdener (dimensjoner) er veldig nærme her, som om de flyter sammen med hverandre. Jeg kan sitte der på benken, nyte bålets spraking, og kaffen i koppen, og like naturlig som at jeg kan se en laksand fly over elven, eller en mink hente fisk i elven, hadde jeg ikke blitt overrasket om jeg fikk se noe som ikke hører vår verden til…

Maria

 

Dette bildet er tatt inne med blits, med et moderne kompakt kamera. Bildet viser diverse “orb’er”, etter at risting av en badekåpe for å få frem støvpartikler, for å vise hvordan støv kan arte seg. Et bilde tatt rett forut for ristingen av badekåpen viser ingen orber.

Her er det altså støvkorn fra en badekåpe som er årsaken til “orbene” I mer enn 99,9% av tilfellene, er det moderne kameraet med innebygget blits som “får frem orber”, og da som partikler i luften, støv, snø, vanndråper osv. Ytters sjelden forekommer “orber” som ikke kan bortforklares med partikler opplyst av blitz. Slike “orber” vil og som regel være synlige for det blotte øyet. Slike sjelden “orber” kan kanskje være åndelige fenomen, men kan også ha andre årsaker, som f.eks. kulelyn og andre fenomer.

Tekst og foto: Asbjørn Aamot

Fritt fra boken “Det er mer mellom himmel og jord”